Artificis memorables

"Finestrat"

Tot fa fum, com si de totes les escletxes possibles poguessin sorgir  núvols de vapor, el gris es confon amb un blau brut  i el cel s’estripa i cau a trossos damunt d’un planeta que té gana. Visions dantesques, o potser millor dir avui, visions de ciència ficció. Dante i els seus inferns, la ciència ficció i els seus apocalipsi metafòrics, tot i que hi hagi qui s’entesta en dir que l’apocalipsi no és ciència ficció. Però tot és cert, tot el que la intuïció, imaginació, creativitat, saviesa humanes, siguin capaces d’intuir, d’imaginar, de crear, de saber… pot arribar a ser cert.

Jo no sóc ningú, i per no ser, sóc una gota més. I per no ser, sóc amb el meu temps, temps. I per no ser, sóc qui tecleja avui com una desesperada perquè no trobo el fil visible, perquè no trobo la intuïció necessària per més que intento ensumar l’ambient que m’envolta, i que m’obriria a altres pensaments més elaborats…  i mentrestant penso en tants que, abans que jo, pensaren el mateix. Ens multipliquem i seguim camins trillats, pensaments que amb el pas dels dies esdevenen obsolets i costa molt obrir una nova porta enmig de l’espai, en aquell aparent espai on tot ja és obert i no hi ha edificis que continguin més portes. La porta pintada de gira-sols. La porta pintada de blau i uns nuvolets que passen veloços. Tot és cert, fins i tot les més grans mentides, o tot allò que no volem creure. Penso avui amb els trompe-l’oeil  de la natura, amb els artificis forçats que som cadascun de nosaltres, i només em vénen  la memòria les enganyifes visuals, artístiques i memorables.

This entry was posted in Arts and tagged , by grocdefoc. Bookmark the permalink.

About grocdefoc

Dono la benvinguda a tots els meus amics i a tots aquells encuriosits blocaires que arribin a aquest turó. Els dibuixos, pintures i collages que apareixen en aquest bloc són de creació pròpia, si els feu servir us agrairé citeu l\'autoria i el bloc de procedència. grocdefoc@hotmail.com www.relatsencatala.com (Autor: Grocdefoc)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *