Que no decaiguin els relats

Falses_construccions_MPilar_Martinez_Herrero

 

Que no decaigui l’afició per l’escriptura. Que no decaiguin els relats.

Avui he tingut una grata sorpresa. Una adolescent m’ha enviat un escrit. Una història. Un relat. M’hagués agradat tenir-la al davant per poder preguntar-li tot allò que, als qui ens agrada escriure, ja sabem… però que insistim en comprovar a la mínima ocasió, i tornar-ho a posar al damunt la taula i parlar-ne sense embuts.

De tant en tant ens passa que les realitats són tan colpidores que les nostres il·lusions desapareixen, engolides com per una aspiradora que deixa els terres impol·luts i així sentim com la nostra ment queda escombrada d’històries que ens feien sentir molt més vius. De vegades -ja adults- no podem evitar sentir-nos arrossegats per les realitats que no ens agrada viure ni  escriure. Però és la realitat del moment, de cada moment que s’encadena a un moment etern. Tot i que sabem que el món de la ficció existeix igualment tan viu i cert com la abstracció i absurditat de tot el que ens envolta, en certs moments escriure ens sembla un sense sentit… fins que un/una adolescent ens sorprèn de nou i ens mostra una vegada més que la vida la forma les dues cares de la mateixa moneda. Realitat i ficció. Dies grisos i dies clars, radiants. Benestar i malestar. Goig i dolor. Que la vida empeny malgrat sentir una decadència inesperada.

La joventut ens segueix donant mostres de les mateixes aspiracions humanes i intel·lectuals que ens inspiraven a nosaltres quan érem, com ells són avui, uns adolescents. Amb l’escriptura voldríem copsar els millors moments viscuts i interpretats. Rememorar tot allò que no voldríem perdre mai, com ara un jardí diví on ens s’hi vam perdre, un matí emboirat on vam oblidar qui érem, aquells ulls que sempre veiem quan tanquem els nostres… en fi, escriure també és adonar-nos de que existim, malgrat els dies grisos i tota la mala llet que ens envolta en aquests moments de la nostra història.

This entry was posted in Sobre l'escriure and tagged by grocdefoc. Bookmark the permalink.

About grocdefoc

Dono la benvinguda a tots els meus amics i a tots aquells encuriosits blocaires que arribin a aquest turó. Els dibuixos, pintures i collages que apareixen en aquest bloc són de creació pròpia, si els feu servir us agrairé citeu l\'autoria i el bloc de procedència. grocdefoc@hotmail.com www.relatsencatala.com (Autor: Grocdefoc)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *